T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AMASYA / MERKEZ - Amasya Sosyal Bilimler Lisesi

OKU-YORUM YAZI-YORUM "Kutadgu Bilig Okumaları Amasya İl Paneli"

OKU-YORUM YAZI-YORUM "Kutadgu Bilig Okumaları Amasya İl Paneli"

 

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün Fen ve Sosyal Bilimler Liseleri arasında düzenlediği “Oku-yorum Yazı-yorum” projesi kapsamında hazırlanan Kutadgu Bilig Okumaları İl Paneli gerçekleştirildi.

 

           Amasya Sosyal Bilimler Lisesinde gerçekleştirilen panelde ilimizdeki fen ve sosyal bilimler liselerinin Oku-yorum Yazı-yorum proje öğrencileri, Türk edebiyatının ve Türk tarihinin bin yıldır önemini koruyan şaheserlerinden olan Kutadgu Bilig'i çeşitli yönleriyle değerlendirerek izleyicilere  öğretici, eğitici, keyifli anlar yaşattılar.

 

Programa Amasya İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Keskiner, Ortaöğretimden sorumlu Şube Müdürü Bilal BAYSAL katıldı. Programın açış konuşması Amasya Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Ahmet GÜLTEKİN tarafından yapıldı.

 

           Programın panel başkanlığını Amasya Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Azra Eylül CERİT yaptı.

“ Kutadgu Bilig’de Dini ve Ahlaki Öğretiler “ konusunu Amasya Sosyal Bilimler Lisesinden Türkan İpek Sezen, “ Kutadgu Bilig’de Vefa Kavramı” konusunu Macit Zeren Fen Lisesinden Ebrar ELVERDİ ve Hiranur ÇELİK, “ Kutadgu Bilig’de İdeal İnsan Tipi” konusunu Merzifon Fen Lisesinden Begüm TALİ ve Sudenaz BIYIK , Kutadgu Bilig’de “ Çocuk Eğitimi” konusunu Suluova Şehit Hüseyin Kavaklı Fen Lisesinden Berranur SALMAN  eserden seçilen beyitler ışığında başarıyla yorumlandı. Panelin genel değerlendirmesi ise Amasya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretim üyesi Doç.Dr.. Kürşat EFE tarafından yapıldı.

       Programın sonunda katılımcı panelistlere katılım belgesi takdim edildi.

          İdeal insan ve ideal devleti anlatan, iki dünyada da mutlu olma formülünü sunan bu ölümsüz eseri daha iyi kavramamızı sağlayan panele değerli katkıları için proje danışmanı öğretmenimiz Celal TALİ’ye, projede yer alan bütün öğrencilerimize, panele katılan idareci, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

 

27-02-202427-02-2024

27-02-202427-02-202427-02-202427-02-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.02.2024 - Güncelleme: 28.02.2024 13:24 - Görüntülenme: 301
  Beğen | 2  kişi beğendi